Találja meg a legjobb árú járatokat

Egyiptom Abu Simbel templomok

Szállás Egyiptom Abu Simbel templomok


Az Abu Simbel a világ egyik legismertebb turisztikai helyszíne, melynek központjában két hatalmas templom található, melyek a fáraók korából származnak. Az UNESCO által világörökségi helyszínként ismert Abu Simbel templokomplexumot több szálláslehetőség is kínálja, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő szállást.

Az Abu Simbel templomok közelében több szálloda és hotel is áll az utazók rendelkezésére. A környéken az éghajlat sivatagi, így a legtöbb szálláshelynek van medencéje, mely frissítő lehet a forró napokon. A legtöbb szálloda a Nílus partján vagy az Aszuáni-tó közelében található, és tágas és jól felszerelt szobákat kínál.

A környéken lévő legnépszerűbb szálláshelyek közé tartozik a Movenpick Aswan, amely egy kiváló hely az Aszuáni-tó mellett. A szálloda luxus szobákkal és apartmanokkal rendelkezik, melyek mindegyike magában foglalja a Nílus vagy a tóra nyíló kilátást, valamint egy privát erkélyt.

Az Abu Simbelben található legalább két szálloda is, amelyek közül az egyik a Hotel Seti Abu Simbel. Ennek a szállodának a szobái a piramisokra emlékeztető díszítéssel rendelkeznek, és egy kilátóra vezetnek, amelyről lenyűgöző kilátás nyílik a közeli templomokra. A másik szálloda, a Nubian House, egy tradicionális núbiai otthon, amely lehetőséget kínál arra, hogy az utazók betekintést nyerjenek a núbiai kultúrába és életmód szokásaiba.

Az Abu Simbel templomok közelében számos lehetőség is van a kempingezésre, mely lehetőséget ad arra, hogy közelebbről megismerjük az ökológiai kincseket, melyek a környéket jellemzik. Azok, akik a hagyományosabb hoteleket részesítik előnyben, a környék többi nagyobb városában, mint Aszuán, találhatnak számos élményekkel teli szállást.

Az Abu Simbel templomok igazán különleges hely a világon, ahol a történelem és az évezredes kultúrák találkoznak. Az itt található szállások széles választéka biztosítja, hogy minden utazó megtalálhatja a megfelelő szállást, ahol pihenhet, felfedezheti ezt a rendkívüli helyet, és emlékezetes élményeket szerezhet. Az Abu Simbel nagyszerű hely maradni, ha a piramisok, antik kultúrák és a vénuski szépségek izgatnak, és bizalmat kelt bennünket az időszámítás előtti időkből.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Abu Simbel templomok


1. Mi az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok egy ókori épületegyüttes Egyiptomban, Aszuán városában, a Nílus folyó partján.

2. Mikor épült az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok a 13. században épültek, a fáraó Ramszesz II. uralkodása alatt.

3. Milyen épületekből áll az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok két fő épületből állnak, az egyik az I. Ramszesz számára épült templom, a másik pedig Nefertari királyné számára épült templom.

4. Milyen méretű az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok nagy méretű épületek, a Ramszesz templom hossza 33 méter, Nefertari templom pedig 20 méter.

5. Milyen jelentősége van az Abu Simbel templomoknak?
Az Abu Simbel templomok jelentősége az ókori Egyiptomban az uralkodói hatalom és a vallási hagyományok megjelenítése volt.

6. Mikor és hogyan került fel a Világörökség-listára az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok 1979-ben kerültek fel a Világörökség-listára, a Nefertari templomot 1984-ben kezdték el felújítani.

7. Hogyan lehet elérni az Abu Simbel templomokat és mikor érdemes meglátogatni?
Az Abu Simbel templomok Aszuán városától kb. 300 km-re találhatók, repülővel vagy autóval lehet eljutni oda. A legideálisabb időpont a látogatásra a téli hónapok, november és március között, amikor a hőmérséklet is kellemesebb.

8. Van-e belépőjegy az Abu Simbel templomokhoz és mennyibe kerül?
Igen, van belépőjegy az Abu Simbel templomokhoz. Az ár a nemzetközi turistáknak kb. 40 USD, míg az egyiptomiaknak kb. 5 USD.

9. Mit érdemes még megnézni a környéken az Abu Simbel templomokon kívül?
Aszuán városában lehetőség van hajókázásra a Níluson, és meglátogatható a Filaei templom. Egyéb látnivalók a közelben a Homokdűnék, a Kerti-sziget, valamint a Nubiai múzeum.

10. Mik az Abu Simbel templomok megőrzésének legfontosabb kihívásai és hogyan védekeznek ezekkel szemben?
Az Abu Simbel templomok megőrzésének legsúlyosabb kihívása a túlzott turizmus és a magas páratartalom miatti épületi károsodások. A páratartalom ellen léphettek fel a templomok 'épületbe épített' klíma- és páramentesítő rendszerekkel, valamint az úgy nevezett 'hőtetőkkel', amelyek visszaverik a nap energiáját. A túlságosan nagy turisztikai nyomásra az alapítvány kiáll a jó minőségű, ugyanakkor fenntartható turizmus mellett, amely nem károsítja a kulturális örökséget, hanem inkább megőrzi azokat.


Ünnep Egyiptom Abu Simbel templomok


Abu Simbel, Egyiptom egyik legimpozánsabb és legismertebb turisztikai helye. Két óriási templomot találunk itt, amelyeket a fáraó, II. Ramszesz építtetett az i. e. 13. században, amikor Egyiptomban a Napisten kultusza volt a fő hitvallás. A két templom az úgynevezett "Csillagok temploma" és a "Hathor templom", amelyek a Nílus-parton találhatók.

Az Abu Simbel templomok története hosszú és gazdag. Az épületeket a fáraó II. Ramszesz építtette, aki a Nílus partján található Luxorban egy 60 méter magas szobrot állíttatott magának. Az épületkomplexum felépítése öt évig tartott, és több mint 1000 munkás dolgozott azon, hogy létrehozzák az építészeti csodát. Az épületek átépítését a 20. század közepén kellett elvégezni, hogy azokat az ötvenes években bekövetkező Haut-Aszwáni-árvíz után kiemeljék a Nílus vízéből.

Az Abu Simbel templomok öt UNESCO Világörökség Listáján szerepelnek és a Nílus déli részén találhatók. Ha ellátogatunk a templomokhoz, érdemes az északi templomot előbb megnézni, mert itt találkozhatunk a fáraó két templomát őrző kolosszális szobrokkal. Az északi templom a Hathor templom, amelyet a fáraó felesége, Nefertari számára építtetett. A templom oltárán egy Hathor-istennő szobor található, amely továbbá figyelmeztet minket arra is, hogy az épületnek a nők imádatára szolgált.

A déli templomot, a Csillagok templomát azonban a Napistennek, illetve a természeti jelenségeknek és a csillagoknak szentelték. Itt található Ramszesz király 20 méter magas szoborfeje, amelyet a főbejárat fölé helyeztek. A templom falait a Napistennek szentelt kalandokkal és csatákkal díszítették, amelyeket Ramszesz és az ő hadserege vívott. Az épület belsejében a Napisten szoborának köszönhetően szikrázóan csillogó aranytetőre, valamint egy sor díszes helyiségre találunk.

Az Abu Simbelbe történő látogatást azonban érdemes a tűző napon elkerülni, mivel a hőség és a por talán nem a legideálisabb körülmények az ilyen kiránduláshoz. Azonban a korai vagy a késő délelőtti órákban, vagy kora délután, az időjárás kellemesebb lehet, és ez a legjobszabb időpont a látogatásra.

Az Abu Simbel templomok biztosan az egyik legimpozánsabb turisztikai látványosság Egyiptomban, és aki Egyiptomba utazik, mindenképpen érdemes ellátogatni ide, hogy méltán csodálhassa az egyiptomi történelem és építészeti csodák ezen kitűnő példáit. Érdemes megemlíteni, hogy a Maya és az Inkák piramisait szokták emlegetni az ilyen kis méretű építészeti csodák mellett.


Időjárás Egyiptom Abu Simbel templomok


Az időjárás az Abu Simbel templomok területén jellemzően nagyon meleg és száraz. Az Északi-sivatag szélén található az Abu Simbel, amely az egyik leghíresebb turisztikai látnivaló Egyiptomban.

Az Abu Simbel templomok az ókori egyiptomi fáraók idejéből származnak, és a Nílus déli szakaszán található Pakisztántól északra található Nubia régiójában találhatók. A templomok több mint 3 000 évesek, és a sivatagi hőségben építették őket.

A napfényes időjárás általában egész évben folyamatosan tart az Abu Simbel-ben. A nyári hónapokban a hőmérséklet elérheti a 45 Celsius fokot, amíg a téli hónapokban a hőmérséklet csökken, és általában 20-25 Celsius fokos.

Az Abu Simbel-ben nincs sok csapadék egész évben, de ha esik, akkor általában az év első felében, mára számítva.

Mivel az időjárás az Abu Simbel-ben nagyon meleg és száraz, javasolt, hogy látogatása előtt utazók készüljenek fel az időjárási körülményekre. Fontos, hogy viseljenek felsőruházatot, napernyőt, kalapot és védőcseppeket, amelyek megvédenek a felhevült hőtől és a napsugárzástól.

Az Abu Simbel hihetetlen élménye akkor éri el csúcspontját, ha a naplemente idején látogatók látogatják meg a templomokat. Az első templom ajtaján lévő napsütés már láthatóan csökkenő napfényükkel a második templom ajtajának alapján számítva. Ennek oka, hogy a templomokat úgy építették, hogy az első napfény csak az első templom ajtajába érjen, amíg a második napfény csak az utolsó templom ajtajába érjen.

Az időjárás az Abu Simbel templomokban meleg és száraz, de a napi hőmérséklet változások miatt javasoljuk, hogy a látogatók készüljenek fel a körülményekre, és élményként éljék meg a félelmetes templomokat.


Repülőjegy Egyiptom Abu Simbel templomok


Az Abu Simbel templomok Egyiptom déli részén, a Nílus partján találhatóak. Ez a két ókori templomkomplexum a 13. század előtt épült, és a fáraók tiszteletére és imádására szolgált.

Az Abu Simbel templomok a világ egyik legcsodálatosabb építészeti csodája, és az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Egyiptomban. Ha meg akarod tekinteni a látványos templomokat, akkor először meg kell találnod a megfelelő repülőjegyet Egyiptomba.

Az interneten sok helyen találhatunk repülőjegyeket az európai városoktól azon keresztül, hogy keresünk egy olyan légitársaságot, amely rendszeresen szolgáltat Egyiptomba. Azt javasoljuk, hogy előzetesen követjük a jegyárakat, és amikor a megfelelő árat találjuk, akkor vásároljuk meg azokat. A jegyárak jellemzően az évszakok függvényében változnak, és a legmagasabb árak általában a téli hónapokban vannak.

Az Abu Simbel templomok meglátogatása előtt érdemes előzetesen tervezni a kirándulást és az utazást. Az egyiptomi turistaközpontokban sok információ és utazási ajánlat áll rendelkezésre az utazók számára. Az összes információ alapján elkészíthetjük a tervünket az útra, beleértve a repülőjegyeket, az utazást és az Abu Simbel templomok megtekintésének módját.

Ha úgy döntünk, hogy repülővel utazunk Egyiptomba, akkor részletes útmutatást fogunk kapni arról, hogyan leszünk átvitt a reptérről az Abu Simbel templomokhoz. Az utazók rendszerint autóbuszokkal vagy taxikkal jutnak el a templomokhoz.

Ezzel a cikkel főként arra kívántunk rávilágítani, hogy a repülőjegyek megvásárlása határozottan az első lépés az Abu Simbel templomok megtekintéséhez. Azonban ne feledjük, hogy a jegyek vásárlása után számos egyéb körülményre is figyelni kell, hogy teljesen kihasználjuk az utunkat Egyiptomban. Válasszunk a legjobb ajánlatokat, és ne sajnáljuk az időt és a pénzt annak biztosítására, hogy az utazásunk felejthetetlen élményt nyújtson!


Nejrozsáhlejší online selekce letenek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Majdnem minden ügyfelünk elégedett (98%)

Olcsó repülőjegyek kedvező áron

Olcsó repülőjegyek a világ minden részére egy platformon.

Repülőjegyek lokalizálása