Találja meg a legjobb árú járatokat

Horvátország Plitvicei tavak

Repülőjegy Horvátország Plitvicei tavak


A Plitvicei tavak természeti parkja Horvátországban található, és évente csaknem másfél millió látogatót vonz. A parkot 1949-ben alapították azzal a céllal, hogy megóvják a természeti örökséget és a vidéki életet. A helyszínre lehetőség van a repülőjegyek online foglalásával is, így egyszerűen és kényelmesen elérhető a turisták számára.

A park területe 295 négyzetkilométer, amely magában foglalja a Plitvicei-hegység 16 kisebb tavát, amelyek egy sor vízesésen keresztül egyesülnek. A parkban sétautakat építettek ki, amelyek elvezetik a látogatókat az egyes tavakhoz. A parkban található vízesések és tórendszerek egymással kapcsolódnak és gazdag élővilágot tartalmaznak. A parkban számos túraútvonal található, amelyek különböző nehézségi szintekkel és távolságokkal rendelkeznek.

Az időjárás terén a legjobb időszak a látogatáshoz május és október között van. Azoknak, akik a nyáron mennek, érdemes hűs ruházatot viselniük, és felkészülniük arra, hogy várniuk kell az egyes látnivalók megtekintésért. Az őszi szezonban a látogatóknak szinte teljes szabadsága van, és kevésbé lesznek zavarva a turisták.

Ha repülőjegyet választ, akkor Zadarról vagy Splitből érhető el a legjobban a park. Ez a két város a parktól rövid autóútra van, és lehetőség van autóbérlésre is, ha az egyén szeretné felfedezni a parkot saját tempójában.

A repülőjegyek árai a szezon és a város szerint változnak. A jegyek ára a szezonon kívül általában olcsóbb, és az interneten lehetőség van olyan kedvezményes jegyek megvásárlására, amelyek csak online foglalhatók. A jegyek ára általában a város és a szolgáltató szerint változik, így érdemes több szolgáltató ajánlatát is megvizsgálni, és a legjobb ajánlatot választani.

Összességében a Plitvicei tavak Horvátország csodálatos természeti kincsei. Az online repülőjegy foglalás jó lehetőség az utazóknak, hogy kényelmesen és egyszerűen elérjék ezt a híres helyszínt. Azonban a látogatóknak meg kell gondolniuk a szezont és az időjárást, amikor a látogatást tervezik, és a jegyek árát is érdemes figyelemmel kísérniük, hogy megtalálják a legjobb ajánlatot. Ha azonban a parkot meglátogatják, akkor biztosan emlékezetes élményben lesz részük, amelyet sohasem felejtenek el.


Ünnep Horvátország Plitvicei tavak


Horvátország lenyűgöző szépsége minden évben vonzza a turistákat. Az országban számos érdekességet találhatunk, de talán a Plitvicei tavak a legimpozánsabbak közé tartoznak. A régió, amely 1979-ben a Világörökség részévé vált, a gazdag természeti látványosságokon és a gyönyörű környezeten keresztül mind az aktív pihenésre vágyókat, mind a természetet szerető látogatókat vonzza.

A Plitvicei tavak Horvátország legnagyobb nemzeti parkja, amelyet az ország észak-nyugati részén találhatunk. Bár a terület alapvetően erdős, a sejtelmes hegyek völgyében tiszta, kék és zöld árnyalatokat találunk, amelyek jobban hasonlítanak valami mesébe, mint egy természetvédelmi területbe.

A park 16 gyönyörű tóra tagolódik, amelyek kristálytiszta vizükkel és a folyók által erodált kőkorongjaival csodálatos látványt nyújtanak. Az egyik legcsodálatosabb vonzereje a Plitvicei tavaknak az a számtalan vízesés, amelyek nem éppen csendesen hullanak a tókba. Az időzítés igazán fontos tényező a Plitvicei tavak látogatása során, mivel a legtöbb látogató tadoban - nyáron - érkezik. Sokkal kellemesebb azonban a tavaszi vagy őszi látogatás, amikor a nyári tömeg nem jellemző és a természeti színek még intenzívebbek.

A park látogatói inkább letérnek az ösvényekről, hogy a tók vizén hajózzanak, így lehetőségük van az egyes tavak felfedezésére és a hihetetlen vizuális szempontokat felbecsülhetetlen értékkel rendelkező természetből élvezni.

Ha szeretnéd felfedezni Horvátország természeti szépségeit, a Plitvicei tavak egy fantasztikus úti cél. Az élethű környezet, a friss levegő és a nyugalom kellemes ellentétben áll a zajos és zsúfolt városi élettel. Nem számít, hogy milyen időszakban látogatod a parkot, az élmény kivételes lesz. A Plitvicei tavak bármelyik évben kiváló választás, hogy újra feltöltődj, és magad mögött hagyj mindent.


Szállás Horvátország Plitvicei tavak


Horvátország Plitvicei tavak az egyik leglátványosabb természeti látnivalója. A világörökség részét képező tavak és vízesések egyedülálló szépséggel bírnak, emiatt népszerű turisztikai célpontnak számítanak.

A legtöbb látogató egy napos kirándulás keretében tekinti meg a tengerkék vízű tavakat, ám érdemes több időt szánni arra, hogy teljes mértékben élvezhessük a környék adta szépséget. Az egyik kulcsfontosságú dolog a szállás kiválasztása.

A Plitvicei tavak környékén több lehetőség közül is lehet választani, akár kempingezésre, akár szállodai szállásra, vagy akár apartmanokra is lehet opcióként tekinteni. A legismertebb település a környéken Vrbovacki Brig nevű terület, ahol számos szálláshely áll rendelkezésre.

Az öt legjobb szálláshely a Plitvicei tavak környékén:

1. Ethno Houses Plitvica Selo - A tájban teljesen illeszkedő falusi stílusban épült szállások a Plitvicei Nemzeti Park területén találhatóak és kiváló kiindulópontként szolgálnak a környék felfedezéséhez. A szálláshelyen hagyományos ételeket is kínálnak.

2. Hotel Degenija - Ez a szálloda rövid autóútra található a Plitvicei Nemzeti Parktól és számos modern szolgáltatással rendelkezik, mint például egy fitneszterem, szauna és medence.

3. Guest House Plitvice Villa Verde - Ez a családi vállalkozásban működő panzió zöld környezetben a Plitvicei Nemzeti Parktól 2 kilométerre található. Az épület minden szobája saját fürdőszobával rendelkezik.

4. House Pox - Ez egy igazi idilli és csendes hely egy, a Plitvicei Nemzeti Parktól mindössze 1,5 kilométerre található üdülőfalu szélén. Az apartmanok saját terasszal rendelkeznek.

5. Apartment Natura - Az apartmanokat a közepesen nagy méretű Libernik faluban helyezték el, ami csak 5 km-re található a Plitvicei Nemzeti Parktól. Az apartmanok jól felszereltek és gyönyörű kilátást nyújtanak a környező hegyekre.

A legtöbb szálláshely visszajelezése pozitív, hiszen a látogatók rendkívül elégedettek voltak nyugodt helyszínekkel és a közeli természeti látnivalókhoz való közeliségükkel. Az üdülőhelyek számos szolgáltatást kínálnak, az étkezési lehetőségektől kezdve a kerékpárkölcsönzési lehetőségekig.

A Plitvicei tavak és számos szálláshelye évente több millió látogatót vonz. Érdemes minél előbb lefoglalni a szállást, hogy biztosítsuk magunknak a pihenésünk biztonságát és kényelmét. Az egyedülálló szépségű táj és a felsorolt szálláshelyek lehetővé teszik, hogy ne legyen hiányérzetünk ebben a varázslatos környezetben.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Horvátország Plitvicei tavak


1. Mikor érdemes látogatni a Plitvicei tavakat?
A tavak látogathatók egész évben, de a legideálisabb időszak áprilistól szeptemberig tart.

2. Mennyibe kerül a belépőjegy a Plitvicei tavakhoz?
A belépőjegy ára függ attól, hogy melyik időszakban látogatod a tavakat, és hogy melyik bejáratot használod. A 2021-es belépőjegy árak a felnőtteknek enyhén meghaladják a 200 HRK -t.

3. Hány napon át érdemes a Plitvicei tavakat látogatni?
Általában egy vagy két napot szán a látogatók többsége a tavak meglátogatására.

4. Milyen felszerelést ajánlanak a Plitvicei tavakhoz?
Kényelmes, vízálló cipő ajánlott, és célszerű némi esővédővel készülni, ha az időjárás esősnek ígérkezik.

5. Lehet-e kutyával meglátogatni a Plitvicei tavakat?
Sajnos, nem engedélyezik a kutya bevitt a nemzeti park területére.

6. Van-e parkolási lehetőség?
Az összes bejáratnál található parkolóhely, melynek a díja változik az évszaktól függően.

7. Milyen típusú kirándulások érhetők el a Plitvicei tavaknál?
A kirándulási lehetőségek között vezetett túrák, kerékpártúrák távoli külföldről és a környékbeli területek látogatását ötvöző túrák, valamint a vadon élő állatok megfigyelésére alkalmas túra is szerepel.

8. Milyen állatok élnek a területen?
A területen számos vadon élő állat található, beleértve a medvéket, farkasokat, rókákat, őzeket és vadmacskákat, de talán a színesebb madarak, mint például az örvös galamb, a gyurgyalag, vagy a kék cinege a legjobban ismertek.


Időjárás Horvátország Plitvicei tavak


Horvátország Plitvicei tavai a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodája, és az időjárás mindig fontos szerepet játszik itt. Az időjárás változása mindig izgalmas és érdekes, és a tóvidék szépsége csak még nagyobbá teszi ezt az élményt.

Plitvicei tavak - amelyek Magyarországról is könnyen elérhetők - 16 kristálytiszta tavat és több mint 90 vízesést tartalmaznak. Még a legkevésbé tapasztalt utazó is biztos lehet abban, hogy minden időben lenyűgöző lesz a látvány a tóvidéken. Azonban, még ha az időjárás változékony is, lehetnek olyan periódusok, amikor a látvány még lenyűgözőbb.

Tavaszi időjárás

A tavasz a legjobb évszak Horvátország Plitvicei tavainál. A tóvidék ebben az időszakban kezd kinyílni, és láthatóvá válik a rengeteg vadvirág és az állatok, mint például a medve és a farkasok is. Azonban, bár a tavasz nagyon szép a tóvidéken, az időjárás változékony lehet. A tavasz leginkább esős évszak, mivel a táj zöldelléséhez sok vízre van szükség. A havas hegyekből folyó víz rengeteg vízesést táplál a tóvidéken. Ha tavaszkor látogatjuk meg a tóvidéket, akkor készüljünk esőre és a sárban való botladozásra.

Nyári időjárás

A nyári időjárás viszonylag stabil, és kevés esővel és magas hőmérséklettel jár. A nyár a tóvidéken nagyon zsúfolt időszak, és a turisták talán szívesen elvétve megszakítják a hőséget egy párás és hűvös vízesésnél. Ha nyáron látogatjuk meg a tóvidéket, akkor készüljünk fel arra, hogy várni kell a forró napok miatt izzadva a sorunkra.

Őszi időjárás

Az ősz Horvátországban kezdődik a napok megrövidülésével és a hőmérséklet hirtelen csökkenésével. Az őszi hidegebb napok ideálisak sokak felfedezéséhez és a túrázás szerelmeseinek. Az ősz csodálatos látványt nyújt a Plitvicei tavaknál, amikor a levelek vöröset kezdenek váltani, a tavakban pedig az égbolt tükröződik.

Téli időjárás

A tél Horvátországban hideg és havas, és hőmérséklet és a havazás nem engedi meg a túrázást és az utazást. Ebben a szezonban a tavak befagynak és a bejáratok zárva vannak, így csak a távolból lehet csodálni a tóvidék téli látványát.

Összegzés

Az időjárás minden évszakban más és más, de Horvátország Plitvicei tavai az év minden időszakában lenyűgözőek. Legjobb azonban a tavaszi és az őszi időszak ajánlott, amikor is láthatjuk az év legerőteljesebb virágzását és a legszebb színeket a tóvidéken. Az időjárás változik, de mindig érdemes elébe menni és felkészülni az utazásra. Induljunk útnak és csodáljuk meg Horvátország Plitvicei tavait!


Nejrozsáhlejší online selekce letenek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Majdnem minden ügyfelünk elégedett (98%)

Olcsó repülőjegyek kedvező áron

Olcsó repülőjegyek a világ minden részére egy platformon.

Repülőjegyek lokalizálása