Találja meg a legjobb árú járatokat

Szlovákia Kežmarok

Ünnep Szlovákia Kežmarok


Kežmarok is a beautiful town located in the eastern part of Slovakia. The summer season in Kežmarok is an ideal time for tourists to visit this beautiful town and explore its rich history and culture.

Kežmarok is well-known for its medieval architecture and a rich cultural heritage. The town has a lot to offer to tourists, including stunning historical buildings, museums, charming cobblestone streets, alleys, and squares. Visitors can take a leisurely stroll through the town, soak in the local vibe, and explore the local shops and cafes.

One of the top attractions in Kežmarok is the stunning Kežmarok Castle. This magnificent castle was built in the 15th century and served as a residence for the local nobility. Today, it is a popular tourist attraction and a cultural center that features exhibitions and various cultural events.

The Kežmarok Museum is another must-visit attraction in the town. The museum houses an impressive collection of local artifacts, antique objects, and natural history exhibits. Visitors can explore the museum's permanent and temporary exhibitions, which provide a fascinating insight into the town's history and culture.

Kežmarok is also an excellent destination for outdoor enthusiasts. The town boasts several hiking trails and scenic routes, including the popular Tatra National Park. Visitors can hike in the Tatra Mountains, which offer breathtaking views of the surrounding landscape and an opportunity to experience nature at its best.

Finally, food enthusiasts will be delighted with the local cuisine. The town's restaurants and cafes offer various traditional Slovakian dishes, such as bryndzové halušky, a type of potato dumpling with sheep cheese, and kapustnica, a hearty and flavorful soup made with sauerkraut, sausage, and other vegetables.

In summary, Kežmarok is an ideal holiday destination for tourists who want to experience Slovakian history, culture, and nature. The town's rich heritage, breathtaking landscape, and delicious cuisine guarantee indelible memories and a fantastic summer holiday.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Szlovákia Kežmarok


1. Hol található Kežmarok?

Kežmarok Szlovákia északkeleti részén, a Tatrák lábánál található.

2. Milyen nevezetességek találhatók Kežmarokban?

Kežmarokban több nevezetesség is található, ilyen például a várhoz tartozó evangélikus templom, a városháza, a lutheránus gimnázium vagy éppen a Zsinagóga.

3. Milyen turisztikai lehetőségek vannak Kežmarokban?

Kežmarok és a környező Tátra régió különösen fontos turisztikai látványosság, a területen a természetjárás, a hegymászás, a kerékpározás és a síelés éppúgy népszerű tevékenységek, mint a kulturális látnivalók felfedezése.

4. Van-e közlekedési kapcsolat Kežmarok és a környező nagyobb városok között?

Kežmarok jól megközelíthető autóbusszal vagy vonattal, melyek közvetlen kapcsolatot biztosítanak több nagyobb várossal, így például Popráddal vagy Liptószentmiklóssal.

5. Milyen gasztronómiai specialitások vannak Kežmarokban?

A helyi gasztronómia jellemzői közé tartozik a húsételek, a levesek és a savanyúságok, illetve a hagyományos kezdeményezések, mint a krumplis nudli vagy a bryndzové halušky.


Szállás Szlovákia Kežmarok


Szlovákia rejtett kincsei közé tartozik a Kežmarok nevű kisváros. Csendes hangulata, barátságos helyiek és történelmi épületek jellemzik ezt a helyet, amely azonban nem csak kulturális látnivalóit tekintve érdemel figyelmet. A szálláshelyek itt ugyanis széles skálán mozognak, így mindenki megtalálhatja a saját igényeinek legmegfelelőbb szálláshelyet.

Kezdjük a legolcsóbb lehetőséggel, amely a Kemping Jazero nevű kemping. Ez a kemping az egyik legnépszerűbb a térségben, így érdemes előre lefoglalni a helyünket. A kemping a város közelében helyezkedik el, és a helyiek szerint gyönyörű a kilátás itt az erdőre és a hegyekre. A kemping területén sokféle szolgáltatást találunk, mint például fedett sütőhelyek, kirándulóhelyek, kisboltok vagy éppen játszóterek, de a szolgáltatásokért nem is kell túlzottan mélyen a zsebünkbe nyúlnunk.

Ha inkább egy kis falusi hangulatra vágyunk, érdemes lehet a környékbeli falvakban keresni szállásmegoldásokat. Egy ilyen lehetőség az argyelosi Szállás, amely a település központjában található. Az épületet egykor egy család lakta, azonban ma már turistáknak ajánlják fel a szállás lehetőségét. Az épület őrzi a régi falusi tradíciókat, azonban az átalakításoknak köszönhetően modern szolgáltatásokat is találunk a szobákban. A helyet nagyon kedvesen nevezik "családi háznak", mert a tulajdonosok minden vendégüket úgy fogadják, mintha otthonukban lennének.

Azok számára, akik inkább a kényelemre és a luxusra vágynak, Kežmarokban sem maradnak "szárazon". Az AquaCity Poprad nevű szállodakomplexum szaunákkal, medencékkel, wellness- és fitness-részlegekkel várja a vendégeket. Az AquaCity egy igazi élménypark, amely mind a pihenésre, mind a szórakozásra alkalmassá teszi az utazást. Az egész szállodakomplexum luxus szinten van kialakítva, az egyszerű szobától a lakosztályokig többféle lehetőséget találhatunk itt.

A városi hangulatra és a központi helyzetre vágyóknak a Horsky Hotel Sliezsky Dom a legjobb megoldás. Ez a szálloda közvetlenül a Sliezsky Tó mellett található, amely az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a környéken. A szálloda különösen azoknak ajánlott, akik szeretik a hegyi kalandokat, mivel a Szlovák-Tátrába könnyen fel lehet jutni innen. A szobák és a közös helyiségek viszont inkább egy kicsit retro hangulatot keltenek, de az így teremtett atmoszféra ugyancsak különleges élményt adhat.

Összességében a szállásmegoldások széles palettája várja a turistákat Kežmarokban. A város azonban nemcsak a szállásokban nyújt élményt, hanem környéke számos kirándulási lehetőséget kínál. Ha Szlovákia középső részébe utazunk, érdemes eltölteni néhány napot ebben a hangulatos helyen.


Repülőjegy Szlovákia Kežmarok


Szlovákia ékes vidékeinek felfedezése manapság – a repülőjegyek alacsonyabb árai miatt – egyre könnyebbé vált. Ha Kežmarok tartományban (a Tátrák lábánál) szeretnéd tölteni a nyaradat, akkor érdemes odafigyelni a repülőjegyek árait illetően is.

Ha közel vagy Pozsonyhoz, akkor könnyen eljuthatsz a városba vonattal, de vagy Budapestre is repülhetsz, ahonnan buszjáratokkal eljuthatsz Kežmarokba. Azonban, ha nem szeretnéd a sok utazással eltölteni az időt, akkor a repülőjegyek Szlovákia Kežmarok közötti útra is megoldást nyújtanak. Sőt, a repülőjegyek árak tekintetében meglepően olcsók, így akár kedvezőbb lehet repülővel utazni, mint vonattal vagy busszal.

A Lengyelországban található Krakówa közelsége miatt, sokan inkább ezt a repteret választják Kežmarokba való utazáshoz. A Krakow - Balice repülőtérről egyenesen Zákopanebe, majd onnan további úton Kežmarokba is eljuthatunk. Körülbelül 2 óra az út és a legtöbb járat reggel vagy délelőtt indul.

Ha kevesebb utazást szeretnél az utazási napodon, akkor az elsődleges választás a Poprad–Tatry Repülőtér lesz. A legtöbb járat (körülbelül 4-5-nél is több nap), csak ebből repülőtérről indul. Az árak általában alacsonyabbak, mint a lengyel repülőtérhez. A repülőtérről kevesebb, mint 30 perces vonatúttal juthatsz el Kežmarokba.

Végezetül, megjegyzendő, hogy az árak az év során változhatnak, a legalacsonyabb árak az őszi és téli hónapokban szoktak lenni. Azután a tavaszi és nyári hónapokban növekednek az árak. Azonban, érdemes előre szervezni az utazást, hogy ki lehessük kerülni a magasabb szezonális árakat.

Összegzésként a repülőjegyek Szlovákia Kežmarok útra meglepően olcsók és kényelmesek. A Poprad-Tatry repülőtér könnyen hozzáférhető és a legtöbb járatot kínálja. A lengyelországi Krakow repülőtere is lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnének kilátogatni Kežmarokba. Érdemes előre tervezni az utazást, hogy elkerüljük a magasabb szezonális árakat. Az utazás repülővel egy lehetőség, amit javasolni tudunk azoknak, akik napokat akarnak megtakarítani az utazással eltöltött időben.


Időjárás Szlovákia Kežmarok


Az időjárás Szlovákia Kežmarok városában az elmúlt időkben nagyon változatos volt. A város található a Tátrák lábánál, és így a hegyek hatással vannak az időjárásra.

Az elmúlt hónapokban kevés csapadék volt, ami szárazsághoz vezetett a környéken. Azonban mostanában egyre több zápor fordul elő, ami segít a növényeknek és általában a termésnek. Az utóbbi időben azonban ismét meleg idő van, amely védelmet nyújt a termésnek a fagyoktól.

A tavasz és nyár kezdetén az időjárás nagyon változékony volt, gyakran voltak hideg, nedves időszakok és meleg, napos napok is, de az utóbbi időben az időjárás stabilabb lett, a hőmérséklet növekedett, és csökkent az esőszint is.

Az időjárás Szlovákia Kežmarok városában nagyon változatos lehet, így az embereknek folyamatosan figyelniük kell az időjárási előrejelzéseket, hogy felkészüljenek a változó körülményekre. Érdemes vigyázni a hirtelen változó időre, például az esőre, a szélre és a zivatarokra, különösen a hegyvidéki területeken.

Összességében az időjárás Szlovákia Kežmarok városában változó volt az elmúlt hónapokban, de mostanra stabilabbá vált. Az embereknek továbbra is figyelniük kell az időjárási előrejelzéseket, hogy megfelelően felkészüljenek a változékony időjárási körülményekre.


Nejrozsáhlejší online selekce letenek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Majdnem minden ügyfelünk elégedett (98%)

Olcsó repülőjegyek kedvező áron

Olcsó repülőjegyek a világ minden részére egy platformon.

Repülőjegyek lokalizálása